Berätta vad det kostade sist du handlade!

Genom att du som användare matar in vad det kostade sist du handlade hjälper du till att bygga upp en unik källa till matprisinformation. Så fort det finns tillräckligt många priser i ett område som matats in inom 30 dagar aktiveras dessa. Det finns två sätt att bli matprisundersökare:

Alternativ 1: Använd inmatningsformuläret

För att bli matprisundersökare söker du fram din butik på förra sidan, klickar på ikonen för butiken och väljer länken "Berätta vad det kostade sist". Du anger sedan priser för de produkter du handlat, de övriga lämnar du blanka.

Alternativ 2: Skicka in bild på kvittot med MMS eller e-post

Under en testperiod utvärderar vi ett extra enkelt sätt att bli matprisundersökare: Fotografera kvittot från den butik du handlat i (t.ex. med din mobilkamera) och skicka in bilden till oss i ett MMS eller i ett e-brev. E-post skickas till prisundersokning@dinmatkasse.se. MMS skickas till nummer 72550 och ska ha text eller ämnesrad "matpris".

För att vi ska kunna tolka ditt foto måste det framgå vilken butik kvittot kommer ifrån (t.ex. genom att butikens namn och adress syns) och vilket datum inköpet gjordes. För att vi ska kunna lägga in en produkt som finns med på ditt kvitto måste det också gå att se att produkten är av det slag som framgår på den manuella inmatningssidan för prisuppgifter.

Att skicka MMS till oss kostar lika mycket som ett vanligt MMS.